L’equip masculí no pot amb Lituània

En la cinquena ronda, Andorra s’ha enfrontat a Lituània, un equip teòricament superior per estar entre els 30 millors equips segons l’Elo.

El matx ha començat amb unes taules d’Oscar de la Riva al tercer tauler. En la seva partida, s’ha quedat en una posició inferior, però tàcticament ha capgirat la situació fins a aconseguir taules per repetició.

La igualtat es mantindria amb les taules de Jordi Fluvià al segon tauler, en una partida on cap dels dos jugadors ha trobat cap desequilibri.

El matx es decantaria a favor de l’equip lituà amb la derrota de Lance Henderson al primer tauler, qui no ha pogut defensar un final desfavorable.

El resultat final seria 1-3 amb la derrota de Josep Maria Ribera al quart tauler. Una llàstima, ja que ha tingut avantatge gran part de la partida però no l’ha pogut aprofitar contra un rival que li treia més de 200 punts d’Elo.

L’equip demà s’enfrontarà a Puerto Rico, just abans del dia de descans.

El femení es queda a res de donar la sorpresa contra Moldàvia

L’equip femení s’ha enfrontat a Moldàvia amb ganes de puntuar contra un rival complicat.

El matx ha començat amb un 0-2 en contra, amb les derrotes d’Ariadna de la Riva i Sílvia Real, al segon i quart tauler respectivament. Les dues partides han tingut un guió similar, quedant amb desavantatge en l’obertura sense poder revertir la situació.

La Júlia trauria unes meritoses taules al tercer tauler, en una partida on ha llençat un atac prometedor, però tot i els intents no ha pogut imposar-se.

El 2.5-1.5 final arribaria gràcies a la victòria d’Andrea Henderson al primer tauler. En la seva partida, el mig joc ha estat complicat, però finalment ha obtingut un avantatge que ha materialitzat amb la seva tècnica de finals.

Bon resultat tot i la derrota, ja que l’equip s’ha quedat a res de puntuar contra un equip superior; demà espera un matx contra Moçambic.