Esteve Mateu campió social amb mig punt d’avantatge respecte els germans Ribera

Aquest divendres 11 d’octubre s’ha celebrat una nova edició del Campionat Social GEVA-CEA de partides ràpides al local social del GEVA aplegant una participació de 21 jugadors de diferents edats, així, juntament amb els adults han pres part jugadors de les categories inferiors.

El torneig, però, tenia clars favorits entre els jugadors més experimentats. El número u del torneig era el mestre FIDE Rafael González, però ja es preveia que no ho tindria gens fàcil ja que el número dos era l’Esteve Mateu, campió de l’edició del 2022, i el número 4 Serni Ribera, campió de l’edició del 2023. El seu germà, en Josep Mª Ribera amb el número 3 completava la llista de favorits. Malgrat tot, al ser un torneig amb un ritme llampec de 3+2, les sorpreses són habituals i per tant tots els favorits poden acabar tenint un mal dia!

El jugador més inspirat en aquesta edició fou en Esteve Mateu que va agafar el lideratge en solitari amb 5 victòries consecutives. Alguna d’elles amb un tant de fortuna, però sempre lluitant fins el final i exhaurint les seves possibilitats. Amb aquesta puntuació semblava que tenia el torneig al sac, però tot just una derrota a la sisena ronda amb en Josep Mª Ribera, precisament en una ronda on tenia la partida amb un avantatge decisiu, va ometre el contrajoc rival perdent la partida.

A l’inici de la darrera ronda tres jugadors amb 5 de 6 tenien opcions de vèncer. Les taules entre els germans Ribera deixaven Esteve amb la possibilitat d’endur-se la primera plaça si aconseguia la victòria enfront l’Ariadna de la Riva i en aquesta ocasió no ho va desaprofitar, guanyant el punt i el torneig en solitari amb 6 punts de les set rondes disputades.

El segon i el tercer lloc amb 5½ per en Josep Mª Ribera i Serni Ribera. Gran torneig d’en Joaquim Montoliu que amb 5 punts

Pel que fa als premis especials per Trams ELO, el guanyador del Tram A ha estat l’Ariadna de la Riva i el Tram B per Joaquim Montoliu. El Tram C, gràcies al millor desempat respecte altres jugadors, per Josep A. Galitó. Dins la categoria de premis per edats, el millor sub8, també gràcies al desempat favorable, per en Santiago Galitó amb 3 punts, mentre que el premi al millor sub12 ha estat per en Gael Reyes amb la mateixa puntuació.

Galeria de fotografies a Flickr
Resultats i classificació a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20241012 Social GEVA-CEA

20241012 Social GEVA-CEA

20241012 Social GEVA-CEA

20241012 Social GEVA-CEA

20241012 Social GEVA-CEA

20241012 Social GEVA-CEA