77ena posició de l’equip masculí i 97ena de l’equip femení

En l’última ronda de la Olimpíada d’escacs, l’equip masculí ha tingut un matx complicat contra Suècia, un rival difícil però davant del qual l’equip ha tingut opcions de puntuar.

La igualtat del matx ha durat més de 5 hores de joc, ja que les tres primeres taules han acabat en taules, amb Lance Henderson, Jordi Fluvià i Òscar de la Riva respectivament. Les tres partides han seguit un guió similar: els nostres jugadors han tingut certa iniciativa, però insuficient per desequilibrar.

En el quart tauler, Serni Ribera ha tingut un peó de més a canvi de la iniciativa del rival. Finalment, s’ha entrat en un final igualat, però els problemes amb el temps li han jugat una mala passada, errant en la defensa i perdent el matx.

L’equip femení ha tingut un matx més assequible contra Kuwait. El matx ha començat amb un 2-0 gràcies a les victòries d’Ariadna de la Riva i Sílvia Real en el segon i quart tauler respectivament. En ambdues partides s’han imposat amb facilitat i amb bon joc.

El matx ja seria andorrà amb les taules d’Alexandra Muratet en el tercer tauler, on, tot i sortir amb desavantatge de l’obertura, ha jugat amb dinamisme, arribant a un final de taules.

L’últim resultat seria una victòria de Júlia Muratet on, malgrat l’avantatge material, ha entrat en un final on la repetició semblava el resultat més obvi. La seva rival ha intentat arriscar per aconseguir el punt, però la Júlia ha castigat aquesta decisió, guanyant la partida.

Amb aquests resultats, l’equip masculí acaba en 77ena posició amb 6 victòries i 5 derrotes, i el femení en 97ena posició amb 5 victòries i 6 derrotes. En general, ha estat un molt bon torneig per a tots dos equips, amb bon joc, encara que la mala sort en alguns moments clau no ha permès millors resultats.

Pel que fa a la classificació general, el torneig ha tingut un clar dominador: l’Índia ha guanyat en ambdues categories. En la masculina, el podi l’han completat els Estats Units i l’Uzbekistan, mentre que en la femenina ha estat Kazakhstan i els Estats Units.

L’equip ja té un ull posat en la següent edició, que se celebrarà el 2026 a l’Uzbekistan, amb l’esperança de mantenir la dinàmica ascendent de les darreres edicions.

20240920_R09 (111)

Serni Ribera

20240920_R09 (173)

D. Gukesh (IND) millor primer tauler

2024 Budapest Chess Olympiad

Al lliurament de premis...

20240920_R09 (112)

Josep Mª Ribera

20240916_R06 (115)

Arjun Erigaisi (IND), millor 3r tauler

2024 Budapest Chess Olympiad

FIDE Congress