Andorra dona la sorpresa contra Austràlia

En la setena ronda de la Olimpiada Andorra s’ha enfrontat a Austràlia, un rival teòricament superior en Elo.

El matx ha començat amb unes taules molt ràpides de Serni Ribera en el quart tauler. En Serni ha especulat amb que el seu rival d’ELO superior no entraria en una variant de triple repetició, però no ha volgut arriscar, firmant l’empat.

El següent resultat serien unes altres taules, en el tercer tauler, de la mà d’Oscar de la Riva. En la seva partida hi ha hagut molta lluita amb idees tàctiques pels dos jugadors. Finalment, el seu rival ha hagut de buscar la repetició per no perdre’s.

En Lance Henderson ha ficat a l’equip per davant al marcador en el primer tauler. Ell ha plantejat un final molt sòlid on poc a poc s’ha imposat a un rival superior amb una tècnica magistral.

En Jordi Fluvià sentenciaria la sorpresa andorrana en el segon tauler. En la seva partida ha tingut la iniciativa però la presencia d’alfil de diferent colors ha fet impossible el desequilibri.

Resultat històric de l’equip andorrà, l’equip demà buscarà repetir la proesa contra Eslovènia.

 

 

 

 

L’equip femení cau contra Equador

En la setena ronda de la Olimpiada l’equip femení s’ha enfrontat a Equador, també un rival teòricament superior en Elo; en un matx disputat que no s’ha començat a definir fins passades les 3 hores de joc.

El matx començaria amb Equador liderant en el tercer tauler on Alexandra Muratet ha tingut una partida interessant on, tot i buscar la iniciativa, les concessions posicionals han estat decisives.

En el segon tauler Ariadna de la Riva aconseguiria unes taules; malgrat sortir malament de l’obertura, en els destrets del temps ha revertit la situació.

Equador s’enduria el matx amb el següent resultat en el quart tauler. Silvia Real ha sortit malament de l’obertura, però un sacrifici en el mig joc li ha donat bones perspectives. Per desgasaria els destrets de temps li han jugat una mala passada.

En el primer tauler Andrea Henderson aconseguiria unes meritoses taules en el primer tauler amb un rival que li treia més de 200 punts. En la seva partida ha quedat inferior en l’obertura, però ha trobat com capgirar la situació; obtenint fins i tot alguna finestra per guanyar.

Tot i la derrota, bon paper de l’equip femení, que demà buscarà una victòria contra Sudan.

20240918_R07 (24)

Austràlia vs Andorra

20240918_R07 (11)

Índia vs Xina

20240918_R07 (51)

Espanya vs França

20240918_Videos_R07 (1)

Equador vs Andorra

20240918_R07 (2)

Equador vs Andorra

20240918_R07 (42)

Espanya vs Letònia

20240918_R07 (68)

Panamà vs Lesotho

20240918_Videos_R07 (4)

Austràlia vs Andorra