Derrota 3-1 de l’equip masculí contra Armènia

L’equip andorrà s’ha enfrontat a Armènia, una de les 20 millors seleccions del món, amb qui es va perdre 3-1 en l’anterior Olimpíada tot just també a la segona ronda.

El matx ha començat amb unes taules de Jordi Fluvià, qui ha obtingut certa iniciativa en l’obertura, però la presencia d’alfils de diferents colors feia molt difícil decantar la balança.

El següent resultat també serien unes taules, en el tercer tauler de mà d’Oscar de la Riva. L’Oscar ha encertat amb la preparació, igualant sense problemes contra un rival teòricament superior.

L’equip armeni s’imposaria en el quart tauler on Serni Rivera, tot i tenir una posició prometedora, no ha pogut puntuar contra un Gran Mestre que li treia més de 200 punts d’ELO.

L’últim resultat seria una derrota de Lance Henderson en el primer tauler, qui ha tingut una de les partides més llargues de la ronda; tot i defensar-se de forma excel·lent gran part de la partida, un error quan ja portava gairebé 6 hores ha estat definitiu pel jugador armeni.

Bon resultat de l’equip masculí, tot i la derrota, ha obtingut un bon resultat contra una de les potencies mundials dels escacs.

 

L’equip femení s’imposa a Cap Verd

L’equip femení s’ha enfrontat a Cap Verd, un rival teòricament inferior però que la joventut de l’equip ja donava indicis de ser un matx molt perillós.

El matx ha començat amb una clara victòria d’Alexandra Muratet en el tercer tauler; aprofitant una errada en l’obertura de la seva rival, guanyant gràcies al desenvolupament i les debilitats rivals.

El següent punt vindria de la mà d’Ariadna de la Riva en el primer tauler; en la seva partida també ha obtingut avantatge en l’obertura; no obstant, aquesta requeria seguir jugant amb precisió  fins consolidar la victòria.

La Sílvia Real acabaria donant el matx a l’equip andorrà guanyant en el quart tauler. En la seva partida ha plantejat un joc tancat posicional, fins materialitzar la seva avantatge estratègica amb cops tàctics.

Per desgracia, el segon tauler ha sigut per l’equip de Cap Verd. La Júlia Muratet ha tingut una partida de molt doble fil, amb un atac prometedor. Malauradament els destrets de temps li han jugat una mala passada, quedant amb una desavantatge; que tot i els intents de revertir la situació, ha estat definitiva.

Així doncs, l’equip andorrà femení certifica la seva primera victòria en aquesta Olimpíada, demostrant un bon nivell de joc.

 

20240912 Budapest Chess Olympiad

Lance Henderson

20240912 Budapest Chess Olympiad

Ariadna de la Riva

20240912 Budapest Chess Olympiad

Alexandra Muratet

20240912 Budapest Chess Olympiad

Jordi Fluvià

20240912 Budapest Chess Olympiad

Serni Ribera

20240912 Budapest Chess Olympiad

Silvia Real