Bon torneig d’Andria Ercoli a sub14 i Serni Ribera a sub18

Del 16 d’agost al 1 de setembre s’han celebrat a Praga els Campionats d’Europa per edats (EYCC 2024) de les categories sub8 fins sub18 tant open com femení.

Concretament la sala de joc ha estat a l’Hotel Top Praga, situat a la població de Chodov, i que es troba a una distància d’uns vint minuts del centre de la ciutat.

Aquest hotel però, no ha estat la única seu on s’han allotjat els jugadors i acompanyants dels 47 països participants ja que per temes de capacitat s’han dividit entre una desena d’hotels.

Com a novetat enguany la mateixa seu ha organitzat els campionats ràpids, blitz i clàssic, motiu pel qual la estada s’ha allargat més del compte ja que entre dies d’arribada i sortida, jornades de descans i rondes hem estat fins a 16 dies al Top Hotel.

La representació andorrana només ha estat a dues categories, sub14 on ha pres part Andria Ercoli, i sub18 on jugava Serni Ribera. Ambdós jugadors han realitzat els tres tornejos.

El 17 d’agost va començar el torneig ràpid, amb un ritme de joc de 15 minuts més increment de 10 segons i nou rondes per sistema suïs.

A la categoria sub14 l’Andria sortia amb el número 37 de 71 i va realitzar un torneig discret al acabar amb 3½ punts i ocupant el lloc 53. Destacar però que a la primera ronda va guanyar el número dos del rànquing, el jugador serbi Novak Dumbelovic (2340). A sub18 el Serni sortia en el lloc 16è del ranking inicial i va finalitzar amb 4 punts en el lloc 39è sobre 64 participants.

Els dos resultats no van ser bons, però la idea era prendre part en el ràpid i el blitz de cara a arribar més rodat en el clàssic, el més important, i per tant les partides van ser un bon entrenament ja que ambdós jugadors van desaprofitar posicions avantatjoses i així es va poder treballar en els aspectes a millorar del seu joc.

El 19 d’agost va donar inici el blitz amb un ritme de 3+2 i aquí el sistema de joc fou força curiós amb 9 rondes dobles, és a dir que es jugaven sempre dues partides amb el mateix rival, una amb blanques i una amb negres, realitzant-se, per tant 18 partides.

En aquesta ocasió en Andria Ercoli sortia amb el número 66 de 74 participants i va poder obtenir 7 punts ocupant el lloc 59è i pujant uns quants punts d’ELO malgrat desaprofitar, una vegada més, bones partides, però en aquest ritme tant ràpid no sempre s’està encertat.

A la categoria sub18 en Serni Ribera començava amb el número 28 sobre 67 jugadors i malauradament tampoc va estar encertat. Va desaprofitar bones partides i va acabar amb 8½ punts ocupant el 41è lloc de la classificació final.

Un cop acabats els dos tornejos vam poder gaudir d’un dia de descans per visitar amb tranquil·litat el centre històric de Praga i de pas analitzar el que havia anat malament per afrontar amb les millors garanties el torneig principal que començava el 22 d’agost i s’allargava fins el 31, nou rondes per sistema suïs més un dia de descans al mig.

Les dades d’aquesta edició han estat impressionants, 47 països representats i uns 1230 jugadors entre totes les categories. El torneig estava, per tant, dividit en tres sales de joc per donar cabuda a tots els participants, amb estrictes mesures anti-cheating

A la categoria sub14 Andria sortia en aquesta ocasió amb el número 102 en un grup amb 142 participants. Set dels seus rivals tenien un ELO superior i el cert és que s’ha desenvolupat força bé, plantejant problemes a molts dels seus oponents i jugant cada vegada millor.

Finalment ha obtingut 5 punts, amb una gran part final de torneig, recuperant-se de derrotes inesperades anteriors, i ha acabat en el lloc 61è, amb la mateixa puntuació que el 42è, i guanyant prop de 45 punts d’ELO!

Pel que fa a sub18 la competència del Serni a la màxima categoria era ferotge. Les estadístiques són clares, 126 jugadors amb la presència d’un gran mestre, 9 IM, i fins 40 FM, precisament el seu títol, que amb un ELO de 2309 li donaven el lloc 33è en el ranking inicial.

El jugador andorrà ha acabat amb una bona puntuació, 6 punts, perdent tres partides i guanyant les altres sis. El cert és que en les tres partides que ha perdut ha tingut bones opcions de puntuar, en especial davant el mestre internacional Arsen Davtyan (ARM) amb qui va arribar a tenir avantatge decisiu i que amb 7 punts ha estat el segon classificat! En Serni ha acabat en el lloc 22è, amb la mateixa puntuació que el 10è i guanyant 7 puntets d’ELO!

En els enllaços següents podeu trobar tota la informació:

Web Oficial EYCC Praga 2024
chess-results Categoria sub14
chess-results Categoria sub18
Galeria de fotografies a Flickr
Galeria de fotografies web oficial

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

2024 EYCC Praga

2024 EYCC Praga

2024 EYCC Praga

2024 EYCC Praga

2024 EYCC Praga

2024 EYCC Praga