Els germans Ribera juntament amb Ariadna de la Riva participen en el torneig.

Tres jugadors de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra han participat en el V Open Internacional València Bressol dels Escacs del 5 al 14 de juliol. La cinquena edició s’endú 217 participants, enguany més que les darreres edicions.

L’expedició Andorrana ha estat formada pels germans Ribera; FM Serni Ribera (2341 FIDE), CM Josep Maria Ribera (2203 FIDE) i finalment Ariadna de la Riva (1774 FIDE).

Aquest any la FEVA ha concretat un intercanvi de jugadors amb la FECV per poder fomentar la participació dels joves en diversos campionats. Aplicant aquest intercanvi, dos jugadors de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana participaran en el 40è Open Internacional d’Andorra.

El campió del torneig va ser el IM Joaquin Fiorito, 23è del rànquing inicial i el van acompanyar el FM Danilenko, Dmitriy i IM Zhao, Yuanhe al pòdium.

El Mestre FIDE Serni Ribera, va començar el 38è del rànquing i finalment va acabar el 59è amb 5 punts de 9 possibles. En Serni Ribera va començar les primeres rondes amb resultats potencialment bons, fent taules amb el IM Zhao, Yuanhe (2491 FIDE), IM Niedbala, Bartlomiej (2408 FIDE), IM Lianes Garcia, Marcos (2405 FIDE) i guanyant al FM Francisco Fiorito (2406). Tanmateix, després de la derrota a la ronda 7, no va assolir resultats tan favorables i va acabar perdent amb rivals inferiors. Tot i això el paper del Serni ha estat correcte i amb nous aprenentatges per continuar endavant.

Pel que fa al candidat a metre Josep Maria Ribera començava el 56è del rànquing inicial i va acabar el 61è amb 5 punts també dels 9 possibles igual que el seu germà. En Pepe va tenir força oportunitats i va aconseguir fer taules amb IM Fiorito, Joaquin (2393 FIDE) i FM Cesar Maestre, Bernardo (2380 FIDE). Tanmateix, va perdre oportunitats de victòria les dues últimes rondes on va fer taules amb rivals potencialment inferiors. Fent referència al resultat, ha fet un resultat respectiu al seu rànquing, i tampoc té una desviació d’ELO amb una actuació correcta.

En darrer lloc, l’Ariadna de la Riva (1774) que començava la 153 del rànquing i va acabar la 117 amb 4 punts dels 5 possibles. Ariadna va jugar contra rivals superiors les 9 rondes i va poder puntuar amb alguns d’ells. Es va mostrar sòlida i amb possibilitats d’atac, llàstima algunes partides que va perdre alguna oportunitat o el seu joc no va ser del tot oportú. D’aquesta manera, aconsegueix pujar 33 punts d’ELO i aproximar-se als 1800.

Finalment, l’àrbitre afiliat a la FEVA, la FA Nerea Pastor, va compartir amb nosaltres 9 agradables dies a la residència i arbitrant a la sala de joc. L’actuació de tots tres andorrans va estar favorable i va ajudar d’entrenament pels futurs campionats i l’Olimpíada de Budapest.

Federació d’Escacs Comunitat Valenciana
Resultats i classificacions a info64
Galeria Flickr

Ariadna de la Riva Real

Ariadna de la Riva Real

Jugador GEVA-CEA

2024 Valencia Bressol dels Escacs

Serni Ribera

2024 Valencia Bressol dels Escacs

Ariadna de la Riva

2024 València Bressol dels Escacs open

Sala de joc

2024 Valencia Bressol dels Escacs

Josep Mª Ribera

2024 Valencia Bressol dels Escacs

Sala de joc

2024 València Bressol dels Escacs open

Passeig nocturn!